HERRLJUNGA: 150 i marsch mot utvisning

Inte mindre än 150 personer samlades på lördagen till protestmarsch och appellmöte i Herrljunga mot att flera afghanska killar nu tvingas lämna Sverige.

En stor andel av de demonstrerande var unga personer från Herrljunga, som lärt känna de killar som kommit ensamma till Sverige och bott en tid på orten.

Under fjolåret fattade Migrationsverket tusentals beslut om utvisning av bland annat afghaner som bedömts vara över 18 år och därmed inte längre föremål för den mildare prövning som gäller för barn och ungdomar.

Flera demonstrationsplakat och banderoller krävde ett stopp över huvud taget för utvisningar till Afghanistan, som är mycket otryggt och farligt och kan innebära döden för utvisade unga från Sverige, hette det.

[…]

– Det värmer mitt hjärta att så många är med. Jag tror det beror på att inte minst de unga stöder saker de uppfattar som vettiga, säger boråsaren Kamal El Salin.

Han kom till Herrljunga med några av medlemmarna i Refugees Welcome Borås, som han själv var med och grundade och som nu fått avläggare på andra håll.

 

Läsa hela artikeln här: Bt.se